Interview met

Bart

Bart Schoemaker is inmiddels een vertrouwd gezicht bij Keizers Metaal. Begonnen als operator zonder kennis over de metaalsector werd Bart echt in het diepe gegooid. Acht jaar later heeft Bart zichzelf opgewerkt tot de expeditie en is hij een voorbeeld voor doorgroeiers binnen het bedrijf. Een goed moment om even kort terug te blikken naar de afgelopen jaren.

Solliciteer ook bij Keizers Metaal! Arrow right

Hoe ben je bij Keizers Metaal terecht gekomen?

Ik ben via een uitzendbureau bij Keizers Metaal terecht gekomen. Aan het begin van mijn carrière ben ik gestart met een functie als operator bij Keizers. Echter, had ik geen enkel idee wat ik moest doen. Ik wist wat metaal was, maar daar was ook alles mee gezegd. Als operator heb ik een aantal jaren kennis opgedaan achter de lasermachine. De werkzaamheden waar ik mij mee bezig hield, waren voornamelijk het opladen van plaatwerk en het inladen van snijplannen.

Na de overname heb ik de kans gekregen om meer verantwoordelijkheid te dragen met een functie als expeditie medewerker. Deze kans heb ik natuurlijk met beide handen aangegrepen. Ik houd mij nu bezig met het verzend-klaar maken van verschillende orders, de inkopen binnenboeken en zorgen dat alles binnen het bedrijf soepel verloopt. Het werk is super variërend. Dat is écht iets wat mij aanspreekt.

Bannerfoto Voor Keizers Werken Bij

Wat doe je graag in jouw vrije tijd?

In mijn vrije tijd ben ik eigenlijk altijd druk met van alles en nog wat. Zo houd ik mij grotendeels bezig met handbal en verschillende bordspellen. Ik houd echt van sporten, ook al zie je dat niet aan mij haha. Naast het sporten is goede voeding ook belangrijk. Koken is daarmee echt een goede aansluiting op het sporten en iets wat ik met veel plezier doe.

Hoe ziet jouw werkdag bij Keizers Metaal eruit?

Ik begin mijn werkdag altijd om half 8 in de ochtend. Wanneer ik binnenkom is het eigenlijk meteen volle bak aan het werk. De jongens hebben dan al een aantal pallets klaar gezet, die wij vervolgens verzend-klaar maken. Het is ook belangrijk dat de vrachtwagens worden volgeladen zodat de chauffeurs snel kunnen beginnen met hun werkzaamheden. Daarnaast krijgen wij tussendoor vaak verzoekjes binnen voor spoedklusjes. Bijvoorbeeld het ophalen van kleine en grote pallets. Je bent eigenlijk de hele dag wel druk met allerlei diverse werkzaamheden.

“Stilzitten hoef je niet bij Keizers Metaal, er is altijd werk genoeg.”

 

Bart

Wat is de voornaamste reden, dat jij nog bij Keizers Metaal werkzaam bent?

Ik vind het heel erg interessant om te zien waar wij ooit zijn begonnen en waar wij op dit moment staan. Keizers is de afgelopen jaren namelijk enorm gegroeid naar een professioneel bedrijf binnen de metaalsector. Deze groei en het constant ambitieus willen innoveren, verbeteren en professionaliseren is echt iets wat mij aanspreekt als persoon. Daarnaast werk ik binnen de expeditie in een super fijn team waarin ik goed kan samenwerken. Het is gewoon een super gezellig bedrijf. Ik heb echt het gevoel dat ik hier op mijn plek zit.

Heb je ooit een werkblunder gehad?

Tijdens mijn allereerste werkdag als werknemer bij de expeditie had het heel erg hard geregend. Na alle regen was het een mooie natte bende geworden en lag er een waterplas voor de roldeur. Ik had een klusje op de heftruck en reed net iets te hard over het plasje met water. Zonder dat ik het doorhad zat ik al met de neus van de heftruck tegen de roldeur aan. Gelukkig konden we met een beetje vakkundigheid de roldeur weer repareren haha.

Bart Derde Foto

Wat zijn de sterke punten van Keizers Metaal?

De reden dat mensen bij Keizers Metaal moeten gaan werken is het teamwork. Dat is namelijk écht iets wat hoog in het vaandel staat. Zonder een sterk team krijg je dan ook geen order de deur uit. Keizers is daarnaast sterk in het meedenken en het centraal stellen van de werknemer. Zo wordt iedereen serieus genomen en altijd gekeken naar de kwaliteiten van de werknemer. Doorgroeien als individu wordt gestimuleerd en is zeker iets mogelijk binnen het bedrijf. Vanuit ons expeditie team gezien zijn de sterke punten flexibiliteit bij het aannamen van spoedklussen en leggen wij de focus en prioriteit op het zo goed mogelijk ontzorgen van onze klanten.

Wat zou je nog graag een keer willen doen?

Ik ben druk bezig met mijn fantastische hobby, namelijk bierbrouwen. Dat is iets wat ik super graag doe in mijn vrije tijd. Ik zou het brouwen zelf misschien ooit nog een keer willen uitbreiden. We gaan binnenkort al grotere batches brouwen dus je merkt al dat het groeiende is. Dat is natuurlijk heel erg gaaf.

Groepsfoto 2 Klein
Mute