Kantbank alleen voor mannen?

Aan boord bij Keizers

Bij Keizers in Haaksbergen zijn ze altijd op zoek naar nieuw talent. Of iemand nou nooit eerder in de metaal gewerkt heeft en omgeschoold moet worden, of al jaren ervaring heeft – harde werkers zijn altijd welkom. Bedrijfsleider Elvis Euverman kan zich nog goed herinneren toen Heidi Mol, de eerste vrouwelijke CNC kanter van Keizers, een proefweek kwam draaien. “Na afloop zei ik tegen haar: ‘Ik wil je hier hebben. Je begint maandag. Zeg je baan maar op!’”

Een kijkje achter de schermen bij

Keizers Metaal

Mute
Onnodige stigma's?

Een mannenwereld

Hoewel de vrouwen bij Keizers zich in een typische mannenwereld bevinden, is dat op de werkvloer totaal geen probleem. Dat ervaren de vrouwen zelf ook zo: “Mannen zeggen gewoon wat ze vinden, je weet wat je aan ze hebt. Er is niemand die je scheef aankijkt, je bent gewoon een collega en iedereen hier helpt elkaar. Soms zijn ze zelfs wat voorzichtig. Maar dat hoeft helemaal niet, laten we gewoon normaal doen!”

Mannenwereld
Leren & Ontwikkelen

Vaktechnisch bijblijven

Hoe gaat het dan, dat inwerken bij Keizers? In een jaar tijd leren nieuwe medewerkers ontzettend veel. Hoe gedraagt ieder materiaal zich? Hoe maak je foutloze berekeningen om te voorspellen hoe iets uitkomt? Hoe benut je alle mogelijkheden van de kantbank? Alle medewerkers bij Keizers zijn echte praktijkmensen die alles graag haarfijn aan de nieuwe collega’s uitleggen. Ook is het mogelijk om interne cursussen te volgen om altijd vaktechnisch bij te blijven.

Vaktechnisch Bijblijven
De juiste balans

Fijn werk, fijne collega’s

Al dat zorgt voor een fijne werksfeer. Daar herkennen alle collega’s zich in: “Natuurlijk is het niet altijd feest, maar ik ga nu met plezier naar mijn werk. Er zijn dagen dat ik denk: ‘Wat, nú al naar huis?’ Soms denk ik zelf wel eens ‘Oei, zouden ze er niet eens wat van zeggen? Maar ze hebben liever dat je het gewoon goed doet. En als we moeten knallen voor spoedgevallen, maken we er een sport van om het met een paar man voor elkaar te krijgen. Ik ben hier echt goed op mijn plek.”

 

Groepsfoto Onze Cultuur

Werkomgeving