Interview met

Jurgen ten Asbroek

Het is alweer 3 jaar geleden dat Jurgen ons team kwam versterken. Jurgen is werkzaam als lasser en heeft inmiddels al heel wat projecten afgerond. Samen werken aan een project en dit tot een goed eindresultaat brengen, is één van Jurgen zijn passies.

Wat is jouw functie bij Keizers Metaal?

Ik ben werkzaam als constructie bankwerker en lasser bij Keizers Metaal. In juli 2019 ben ik het team van Keizers komen versterken, omdat ik destijds op zoek was naar een nieuwe werkgever. Ik ben hier terechtkomen, door onder andere oud collega’s die hier zijn gaan werken en de positieve uitstraling van het bedrijf. Tot op heden heb ik zeker geen spijt gehad van mijn keuze en geniet ik van elke dag op de werkvloer.

Jurgen Foto 1

Wat zijn jouw dagelijkse werkzaamheden?

Mijn dag begint met inscannen van een order. Deze order ga ik dan uitgebreid bestuderen en controleren. Vervolgens begin ik met de opdrachten. De opdrachten kunnen variëren van groot tot klein. Mijn dagelijkse werkzaamheden zijn lassen en het vervaardigen van verschillende producten. Voornamelijk het lassen is wel echt mijn passie. Dit heb ik eigenlijk mijn hele leven al gedaan en beoefen ik nog steeds met heel veel plezier.

Hoe zou jij jezelf als persoon omschrijven?

Ik ben als persoon heel erg oppervlakkig, maar daarentegen wel medelevend. Ik vind het fijn en goed om mensen te helpen en te ondersteunen als ze met een bepaald probleem zitten. Verder kan ik soms nog wel eens te kort door de bocht zijn. Dat ik bijvoorbeeld uit directheid mijn eigen plan ga trekken. Dat is niet altijd slim als je werkt binnen een team. Gelukkig kunnen wij als collega’s goed met elkaar overweg en leer je elkaar goed kennen door de jaren heen.

Jurgen Foto 2

Wat maakt werken bij Keizers Metaal zo mooi?

Werken bij Keizers is mooi, omdat je een leuke groep mensen hebt die gezamenlijk werken aan één doel. Helpen, elkaar motiveren en stimuleren is ook echt een belangrijke factor binnen ons team en misschien wel iets wat ons onderscheidend maakt. Er wordt naar je geluisterd en je mening telt altijd. Deze vrijheid en geborgenheid vind ik erg belangrijk.

Waar zie jij jouzelf over 5 jaar?

Dat blijft moeilijk om te voorspellen. Over 5 jaar ben ik 57. Je wordt natuurlijk met de jaren steeds wat ouder. Dat kan je zowel geestelijk als fysiek wel merken. Werken binnen de metaalsector is vanuit mijn oogpunt wel iets anders dan werken achter een bureau. Het is erg arbeidsintensief en dat maakt het soms wel iets zwaarder. Verder probeer je wel altijd 100% je steentje bij te dragen binnen het team en op die manier misschien wat hogerop te komen. Zo werd ik op mijn 52e gevraagd om een cursus lasmeester te gaan volgen. Die kans heb ik uiteraard met beide handen aangegrepen. Uitdaging is iets wat ik en tevens wij als Keizers erg belangrijk vinden binnen het werkveld.

Banner Jurgen

Hoe vindt jij dat mensen denken over de techniek op dit moment?

De techniek ontwikkelt zich op dit moment heel erg snel. Vooral als je gaat kijken op het gebied van lastechniek en automatisering zijn de veranderingen aanzienlijk groot ten opzichte van 20 jaar geleden. De aanwas van jongeren is ook een factor wat van groot belang is op dit moment en in de toekomst. Zonder jongeren zul je op gegeven moment tekorten krijgen in de techniek. Dit heeft als gevolg dat je grootschalig personeelstekorten krijgt binnen bedrijven. Ik denk dat als je dit wil gaan verhelpen, je het toch iets aantrekkelijker moet maken voor de jongeren.

Wat wil je ooit nog een keer in je leven doen?

Samen met mijn vrouw houden wij heel erg van reizen. We zijn al naar diverse landen geweest over de hele wereld. Een paar mooie landen waren bijvoorbeeld Korea, Vietnam en Nieuw-Zeeland. Verder zou ooit nog een keer naar Sri Lanka of Colombia willen. Je kan wel zeggen dat reizen dus echt ons ding is.

Groepsfoto 2 Klein

Maak alvast kennis met Jurgen!

Mute